Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Από οθόνη σε οθόνη - Remote Access

Για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε υπολογιστές χωρίς την φυσική παρουσία μας στο χώρο που βρίσκονται, θα χρησιμοποιήσουμε το εξής εργαλείο: Radmin (server και viewer) το οποίο προσφέρεται σε δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.radmin.gr/download/

Σύντομη παρουσίαση του radmin  ( server - viewer ) - τρόπος λειτουργίας
Για την λειτουργία του παραπάνω συστήματος επικοινωνίας απαιτείται η εγκατάσταση του Radmin server στον υπολογιστή στον οποίο θέλουμε να συνδεθούμε απομακρυσμένα και η εγκατάσταση του Radmin viewer στον υπολογιστή από τον οποίο  θέλουμε να συνδεθούμε απομακρυσμένα. Η εγκατάσταση γίνεται μετά από έναν αριθμό απλών βημάτων και στην συνέχεια απαιτείται επανεκκίνηση του υπολογιστή. Ύστερα από την εγκατάσταση απαιτείται η απαραίτητη παραμετροποίηση των δυο υπολογιστών ώστε να είναι εφικτή η απομακρυσμένη σύνδεση από τον έναν στον άλλον. Αφενός, από την πλευρά του server απαιτείται η προσθήκη ενός χρήστη με ορισμένα δικαιώματα ώστε να μπορέσει κάποιος να συνδεθεί απομακρυσμένα.

Παραμετροποίηση του server
Αφετέρου, από την πλευρά του client (viewer) απαιτείται η προσθήκη του υπολογιστή στον οποίο θέλουμε να συνδεθούμε απομακρυσμένα για να μπορεί να εντοπιστεί μέσα στο δίκτυο.

Παραμετροποίηση του viewer

Αφού ολοκληρωθεί και η παραμετροποίηση των προγραμμάτων και στους δυο υπολογιστές, μπορούμε πλέον να συνδεθούμε απομακρυσμένα από τον client στον server υπολογιστή ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:


  1. Ανοίγουμε το Radmin viewer στον client υπολογιστή
  2. Επιλέγουμε τον υπολογιστή που θέλουμε να συνδεθούμε ( server υπολογιστής ) 
  3. Κάνουμε διπλό κλικ επάνω στο εικονίδιό του
  4. Πληκτρολογούμε το username και το password 
  5. Πατάμε ΟΚ και η απομακρυσμένη σύνδεση από οθόνη σε οθόνη είναι έτοιμη.
Απόκτηση πρόσβασης
Ύστερα από αυτά τα βήματα έχουμε αποκτήσει πρόσβαση στον απομακρυσμένο υπολογιστή και μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε εργασία θέλουμε, ακριβώς όπως θα κάναμε αν βρισκόμασταν εκεί. Επιπλέον δεν περιορίζεται ο αριθμός των συνδέσεων που μπορεί να ανοίξει κάποιος από τον υπολογιστή του, άρα μπορούμε να έχουμε περισσότερες από μια ενεργές συνδέσεις ανοικτές, όπως φαίνεται και στην εικόνα παρακάτω:
Απομακρυσμένη είσοδος σε δύο διαφορετικά μηχανήματα
Αποδείχτηκε ότι το Radmin είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο και εύκολο στην χρήση ώστε να επιτευχθεί μια απομακρυσμένη σύνδεση από οθόνη σε οθόνη. Ωστόσο αναζητώντας πληροφορίες για αυτό έχει και κάποιο μειονέκτημα - περιορισμό: 
Όταν έχουμε συνδεθεί απομακρυσμένα σε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας το Radmin viewer χρησιμοποιείται η διαρρύθμιση ( layout ) του πληκτρολογίου του απομακρυσμένου υπολογιστή και όχι του υπολογιστή από τον οποίον έχουμε συνδεθεί. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πληκτρολόγηση ενός χαρακτήρα από το πληκτρολόγιο αλλά την πιθανή εμφάνιση κάποιου άλλου χαρακτήρα στην οθόνη του απομακρυσμένου υπολογιστή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Website counter