Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Ένα Ρομποτικό ... Πάρκο !!!

«Robot Land» για τους λάτρεις των ρομπότ !!!

Το «Robot Land» σκοπεύει να προσελκύει λάτρεις των ρομπότ από όλο τον κόσμο !!!

Υβρίδιο κτιρίου «Taekkwon V»


Από το 2007, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ονειρεύεται τη δημιουργία του «Robot Land», ένα πάρκο με ρομπότ, που θα φιλοξενεί εκθέσεις και καταστήματα σχετικά με τη ρομποτική.

Όπως αναφέρει το gizmag.com αυτό το πάρκο ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει το 2012, ωστόσο τα εγκαίνιά του έχουν πάρει αναβολή για το 2015. Το πάρκο βρίσκεται στην πόλη Incheon στο νοτιοδυτικό κομμάτι της Νότιας Κορέας και το σχέδιο υπόσχεται: «Διασκέδαση και φαντασία με τα ρομπότ». 

Παρόλο που τα ρομποτικά καρουσέλ και τα τεράστια αγάλματα είναι αυτά που τραβάνε τα βλέμματα, η διεύθυνση του πάρκου σκοπεύει να αφιερώσει και ένα χώρο σε ερευνητικές ομάδες με αντικείμενο την εκπαίδευση και την καινοτομία. Προβλέπεται ακόμα να υπάρχουν χώροι εργασίας για όσες εταιρείες θέλουν να δουλεύουν κοντά σε ρομπότ.

Παιδιά κάθε ηλικίας μπορούν να ανέβουν στην καμηλοπάρδαλη ρομπότ ή να δουν να πετάγεται ένα ρομποτικό χέρι στο τρενάκι. Στο πάρκο περιλαμβάνεται και ένα ρομποτικό ενυδρείο, ενώ για να ανταγωνιστεί τα άλλα γιγάντια ρομπότ στην Κίνα, σχεδιάζεται ένα τεράστιο υβρίδιο κτιρίου με ρομπότ με τη μορφή του Taekwon V, ενός χαρακτήρα κορεάτικης ταινίας που θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει με Transformer.

«Παρκο-Ρομπότ !!!»
Φυσικά, επειδή κάποιος πρέπει να πραγματοποιήσει και πολυετείς έρευνες για τη ρομποτική του μέλλοντος, στο πάρκο θα στεγάζεται και το Graduate School of Robotics.

Επίσης, μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα μαθημάτων ρομποτικής για παιδιά που προσφέρει το κέντρο SafePc Education !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Website counter