Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Φοιτητικό επίδομα ενοικίου 2014

Η εγκύκλιος για το Φοιτητικό Επίδομα Ενοικίου 2014 των 1000€ σε δικαιούχους φοιτητές θα εκδοθεί τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου ή τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου ενώ οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν μέσα στον Φεβρουάριο.

Η εγκύκλιος για το Φοιτητικό Επίδομα Ενοικίου 2014 των 1000 ευρώ θα εκδοθεί στο τέλος του Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου και θα προβλέπονται οι προθεσμίες που οι φοιτητές θα κάνουν τις αιτήσεις τους στις Γραμματείες των Σχολών για την χορήγηση του.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις στις Γραμματείες για το Φοιτητικό Επίδομα 2014 από τους φοιτητές αναμένεται να λήξει τέλος Μαρτίου. Συγκεκριμένα οι Γραμματείες των τμημάτων των ΑΕΙ και ΤΕΙ θα καλέσουν τους δικαιούχους για το Φοιτητικό Επίδομα 2014 να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθούν στις εφορίες, αφού οι γραμματείες των σχολών θα υποβάλουν τις αιτήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου.


Οι προϋποθέσεις για το Φοιτητικό Επίδομα Ενοικίου δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν από τις περσινές. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ. Το όριο των 30.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του πατέρα, της μητέρας και των ανήλικων τέκνων τους από κάθε πηγή.



Η Διαδικασία για το Φοιτητικό Επίδομα Ενοικίου.

Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, μεριμνά για τη μεταβίβαση, στην αρχή κάθε έτους, των αναγκαίων πιστώσεων στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικών Ελέγχων (Υ.Δ.Ε.) νομών και νομαρχιών, οι οποίες ορίζονται προς τούτο δευτερεύοντες διατάκτες. Η οικεία Υ.Δ.Ε. μετά τη μεταβίβαση της πίστωσης εκδίδει τη σχετική απόφαση ανάληψης υποχρέωσης με την οποία δεσμεύεται ολόκληρο το ποσό των μεταβιβαζομένων πιστώσεων.

Οι δικαιούχοι του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος υποβάλλουν σχετική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση. Οι αιτήσεις των δικαιούχων, μαζί με τα δικαιολογητικά τους, υποβάλλονται στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένος ο φοιτητής.

Η ανωτέρω Διεύθυνση συντάσσει την κατάσταση πληρωμής δαπάνης της επόμενης ενότητας (παρ. 2α), ελέγχει την πληρότητα των δικαιολογητικών και τα προωθεί στην Υ.Δ.Ε. της μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου για την έκδοση του σχετικού Χρηματικού Εντάλματος. Στις περιπτώσεις όπου δικαιούχος του φοιτητικού επιδόματος είναι ο ίδιος ο φοιτητής, αρμόδια είναι η Υ.Δ.Ε. του νομού, στον οποίο εδρεύει το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Τα δικαιολογητικά για το Φοιτητικό Επίδομα Ενοικίου
  1. Αίτηση του γονέα (με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής) και εξουσιοδότησή του προς το φοιτητή για την κατάθεση των δικαιολογητικών ή αίτηση του φοιτητή, όταν δικαιούχος είναι ο φοιτητής.
  2. Πιστοποιητικό καλής επίδοσης (δίδεται από τη Γραμματεία του Τμήματος του φοιτητή).
  3. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος 2013 (αν δεν υπάρχει, Ε1 οικ. έτους 2013).
  4. Αντίγραφο δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Ε9) οικ. έτους 2013.
  5. Αν δεν υπάρχει Ε9, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχει ακίνητη περιουσία.
  6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πρωτότυπο ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο.
  7. Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας του γονέα δικαιούχου ή του φοιτητή δικαιούχου.
  8. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 του γονέα δικαιούχου ή του φοιτητή δικαιούχου περί της μη είσπραξης του στεγαστικού επιδόματος για το ίδιο έτος άλλη φορά.
  9. Φωτοτυπία τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου γονέα ή του δικαιούχου φοιτητή, όταν δικαιούχος να είναι ο ίδιος ο φοιτητής (IBAN).
  10. Φωτοαντίγραφο Μισθωτηρίου Συμβολαίου με την ένδειξη κατάθεσης σε Δ.Ο.Υ.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Για όλα τα αντίγραφα απαιτείται Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86  του δικαιούχου για τη γνησιότητά τους. *Οι φοιτητές πρέπει να κρατήσουν αντίγραφα των δικαιολογητικών αριθμ. 3 και 5, διότι θα τους χρειαστούν κατά την κατάθεση αίτησης σίτισης & στέγασης τον Απρίλιο & Μάιο. Παρεμπιπτόντως, στη διαδικασία σίτισης και στέγασης θα χρειαστεί και το Ε1 οικ. έτους 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Website counter