Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Προκήρυξη Λιμενικού Σώματος 2013

Προκήρυξη Λιμενικού Σώματος 2013

Επιβεβαιώθηκε από το βήμα της Βουλής και διά στόματος του νέου Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, η απόφαση για προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, βγαίνουν στον αέρα προκηρύξεις που θα αφορούν σε Αξιωματικούς (Πανεπιστημιακού τομέα, Πλοιάρχους και Μηχανικούς Ε.Ν., Τεχνικούς πτυχιούχους Πολυτεχνικών Σχολών, Οικονομικούς και Νομικούς) καθώς και σε Υπαξιωματικούς και Λιμενοφύλακες.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις κρίνονται ως απολύτως αναγκαίες τόσο για τη περαιτέρω θωράκιση των θαλασσίων συνόρων στην καθημερινή μάχη αντιμετώπισης του διαρκώς επιδεινούμενου φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης όσο και για την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού του Λ.Σ. , που τα τελευταία χρόνια αποδυναμώθηκε ραγδαία, λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων και της απουσίας κατ’ έτος εισαγωγής στελεχών όπως συμβαίνει με την ΕΛ.ΑΣ. και το Π.Σ. 

Στα πρότυπα των προκηρύξεων που είχαν εκδοθεί και παλιότερα έτσι και σε αυτή του 2013 αναμένεται να μην ανακοινωθεί μόνο μια προκήρυξη αλλά μια σειρά από προκηρύξεις που θα καλύπτουν διάφορες βαθμίδες του Λιμενικού Σώματος όπως: 

  • Δόκιμοι Λιμενοφύλακες Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής 
  • Δόκιμοι Υπαξιωματικοί Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής 
  • Δόκιμοι Σημαιοφόροι Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
Ενώ τα απαραίτητα προσόντα αναμένεται να ποικίλουν ανάλογα με τη θέση, κοινή προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε όλες τις προκηρύξεις του λιμενικού σώματος 2013 θα είναι η πιστοποιημένη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών (πιστοποίηση πληροφορικής ή πιστοποίηση τύπου ecdl όπως συνηθίζεται να ονομάζεται) καθώς και η πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών.


Υπολογιστές για την προκήρυξη λιμενικού -Προσλήψεις στο Λιμενικό 2013
Για τους υπολογιστές το Λιμενικό έχει σαν απαίτηση πιστοποίηση επιπέδου ECDL Core για τις εφαρμογές του Word, Excel, και Internet Outlook.
Οι εξετάσεις πληροφορική είναι καθημερινές και παρότι ο υποψήφιος πρέπει να δώσει τρεις εξετάσεις μπορεί να το κάνει την ίδια μέρα. Και μάλιστα μπορεί να παραλάβει το πτυχίο την επόμενη εργάσιμη κατόπιν συνεννόησης.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε λοιπόν είναι επισκεφθείτε ένα από τα κέντρα μας και να ενημερωθείτε σε τι επίπεδο είναι οι γνώσεις σας ώστε να δούμε πόσο γρήγορα θα είστε σε σωστή θέση να περάσετε τις εξετάσεις.

Αγγλικά για την προκήρυξη λιμενικού 2013
Για τα αγγλικά τα πράγματα δεν διαφέρουν πολύ  καθώς υπάρχει εξέταση μια φορά κάθε μήνα (10 Αυγούστου συγκεκριμένα) και το πτυχίο έρχεται σε 4 εργάσιμες. Στα αγγλικά βέβαια αν κάποιος δεν έχει βασικές γνώσεις χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας. ο οποίος φτάνει στους 3 μήνες και δεν μειώνεται εύκολα για έναν αρχάριο. Αν όμως στο παρελθόν κάποιος έχει κάνει προετοιμασία τα πράγματα αλλάζουν καθώς υπάρχει έτοιμη ηλεκτρονική εφαρμογή για να γίνει επανάληψη της ύλης και μάλιστα από το σπίτι ώστε να προετοιμαστεί ο υποψήφιος ταχύτερα για την σχετική προκήρυξη του λιμενικού. 

Και στα δύο προγράμματα μπορούμε να σας υποστηρίξουμε ακόμα και αν είστε μακριά από την Αθήνα αρκεί να έχετε σύνδεση στο ίντερνετ και βασικές γνώσεις υπολογιστή.



Δείτε πληροφορίες για το Bulats






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Website counter