Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Επεξεργασία εικόνας και Μαθήματα Photoshop

Στο κέντρο μας μπορεί κάποιος να κάνει μάθημα Photoshop η COREL για να μάθει να χρησιμοποιεί τα πιο ισχυρά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας. Όμως υπάρχουν διάφορα προγράμματα με μερικές από τις λειτουργίες του photoshop που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντελώς δωρεάν για τα πρώτα σας βήματα στην επεξεργασία εικόνας και πριν έρθετε για μαθήματα Photohop. 



Eιδικά για το Photoshop μπορείτε στο κέντρο μας να δώσετε εξετάσεις όπως δίνονται και για ECDL MOS IC3 για να πάρετε το πτυχίο της ADOBE σε Photoshop


Η Adobe έχει εξετάσεις στα ελληνικά σε Photoshop, DreamWeaver Flash




Δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας εικόνας 
VS 
Adobe Photoshop CS5  



Adobe
Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, τα οποία ανάλογα με τις δυνατότητες που προσφέρουν κοστίζουν και τα αντίστοιχα χρήματα. Το καλύτερο, ίσως, από αυτά, που αποτελεί και την πρώτη επιλογή των επαγγελματιών φωτογράφων, είναι το Photoshop της Adobe. Όταν όμως κάποιος δεν έχει επαγγελματική σχέση με την φωτογραφία και για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλει να διαθέσει χρήματα για ένα πρόγραμμα επεξεργασίας, τι επιλογές έχει; Διαβάστε παρακάτω τρείς από τις δημοφιλέστερες:




Picasa
Πρόγραμμα για οργάνωση, προβολή, επεξεργασία εικόνων και online sharing φωτογραφιών. Το Picasa Είναι αρκετά απλό στη χρήση δωρεάν πρόγραμμα από τη Google. Επίσης σας επιτρέπει να κάνετε κολλάζ αλλά και ταινία(movie) με φωτογραφίες. Μπορείτε να φτιάξετε και CD φωτογραφιών πχ για δώρο.
Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν πατώντας εδώ: Picasa

Irfanview
Το Inrfanview ξεκίνησε την παρουσία του πριν από πολλά χρόνια, ως ένα δωρεάν εύχρηστο viewer για αρχεία εικόνων. Σήμερα είναι από τα πιο δημοφιλή δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία και διαχείριση φωτογραφίας. Χάρη στην μεγάλη κοινότητα χρηστών του Irfanview, υπάρχουν διαθέσιμες και πάρα πολλές χρήσιμες επεκτάσεις του προγράμματος, καθώς και εκδόσεις σε πολλές διαφορετικές γλώσσες.
Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν πατώντας εδώ:  Irfanview

GIMP
Το Gimp είναι πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων υψηλών δυνατοτήτων, «τύπου» Photoshop, αλλά δωρεάν. Είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας πολλών ανθρώπων από όλο τον κόσμο, που αντιστέκονται στις πατέντες του λογισμικού και έτσι δημιουργούν προγράμματα που χρήση τους αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη τους είναι ελεύθερη για τον καθένα.
Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το Gimp, αλλά και να ενημερωθείτε για την κοινότητα ελεύθερου λογισμικού πατώντας εδώ: Gimp



Δείτε ακόμα : ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

1 σχόλιο:

Website counter