Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Στρατηγικές μελέτης απο την Μαρία Ψαρρού

Στρατηγικές μελέτης
Στην προσπάθεια που κάνουμε και εμείς εδώ αλλά και οι γονείς στο σπίτι ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν αυτονομία και να διαβάσουν μόνα τους οι στρατηγικές μελέτης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Η κα Ψαρρού έχει αναρτήσει ένα άρθρο για τις Στρατηγικές Μελέτης που μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τις αδυναμίες σας.   Καθίστε μαζί με το παιδί και κάντε αυτό το τεστ. Διαπιστώστε ποια είναι τα αδύναμα  χαρακτηριστικά του και επικοινωνήστε μαζί μας ή με την Κα Μαρία Ψαρρού ώστε να δείτε πως μπορείτε να βελτιωθείτε. Την Κα Ψαρρού μπορείτε να την βρείτε στο χώρο μας ή σε συνεδρίες στο χώρο σας για να σας βοηθήσει να δώσετε ρυθμό στο διάβασμα των παιδιών σας.  Το τεστ είναι για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου


Στο κομμάτι της πληροφορικής ο χρόνος που διαθέτουν οι μαθητές στην προετοιμασία τους για εξετάσεις ECDL, MOS, IC3 και ειδικά για το επίπεδο Expert πρέπει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Οι μαθητές κάνουν συγκεκριμένο τεστ πριν τις εξετάσεις και απαντούν τις ειδικά προετοιμασμένες ερωτήσεις. Το τεστ των εξετάσεων είναι πρακτικό άρα απαιτείται κατανόηση και η «παπαγαλία» δεν μπορεί να βοηθήσει (ίσα ίσα μπορεί να σε εκθέσει ειδικά στο Excel).

Οι μαθητές πρέπει να απαντήσουν ερωτήσεις του τεστ καλύπτοντας όλη την ύλη και να δημιουργήσουν απορίες για να βοηθηθούν στην κατανόηση των προγραμμάτων. Όσο καλύτερα εκμεταλλευτούν το εικονικό τεστ για να δουν τι δεν έχουν κατανοήσει καλά τόσο καλύτερα θα πάνε στις εξετάσεις τους.
Θυμίζω ότι οι μαθητές μας δικαιούνται απεριόριστη πρακτική στον χώρο μας και στα τεστ προετοιμασίας. Εκμεταλλευτείτε το!

Η Μαρία Ψαρρού δίνει συμβουλές μέσα από τα άρθρα του χώρου της στο internet στο www.mpsarrou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Website counter