Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Παγκόσμια πτώση του Facebook για 2.5 ώρες την προηγούμενη Πέμπτη


Το χειρότερο downtime τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε αυτές τις μέρες το Facebook, καθώς η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν διαθέσιμη για αρκετές ώρες. Ακόμη, πέρα από το ίδιο το site δεν δούλευε και το API του, με αποτέλεσμα τα Like Buttons (Μου αρέσει) και τα Recommendation Boxes να μην δουλεύουν σε όσα sites τα έχουν εγκαταστήσει.



Το πρόβλημα εμφανίστηκε τις πρώτες νυχτερινές ώρες προχθές και διήρκησε για περίπου 2,5 ώρες.
Σύμφωνα με τον Facebook Director of Software Engineering, η αιτία του προβλήματος προήλθε από ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου για λάθος χειρισμούς το οποίο χάλασε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί να «πέσει» όλη η υπηρεσία του Facebook για να επανέλθει το σύστημα.

Την ώρα εκείνη οι χρήστες του facebook κατευθύνθηκαν στο tweeter για να ενημερωθούν-σχολιάσουν την «πτώση».
Μερικά από τα καλύτερα tweets την διάρκεια που το facebook δεν ήταν διαθέσιμο μπορείτε να δείτε παρακάτω:
1.Ακόμα και το κουμπί μου «αρέσει» δεν λειτουργεί! Δεν μπορούμε να ζούμε σε ένα κόσμο στον οποίο δεν είναι δυνατόν να μας αρέσουν πράγματα αυθαίρετα! Το τέλος πλησιάζει!
2. Έκτακτη είδηση: Το facebook δεν λειτουργεί. Η παραγωγικότητα αυξάνεται. Η χώρα «βγαίνει» από την ύφεση!
3.Όταν το twitter δεν λειτουργεί όλοι το σχολιάζουν στο facebook. Όταν το facebook δεν λειτουργεί  όλοι το σχολιάζουν στο tweeter. Όταν δεν λειτουργεί το MySpace κανείς δεν ενδιαφέρεται!
4.Το facebook δεν λειτουργεί. Οπότε ανοίξτε ένα παράθυρο κ αρχίστε να φωνάζετε το καινούργιο status σας στους γείτονες. Αν τους αρέσει θα σας κάνουν σήμα με τον αντίχειρα!



Δείτε την σελίδα μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Website counter