Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής


Με τους μαθητές μας που δεν έχουν κάνει ακόμα μάθημα προγραμματισμού λύσαμε το πρόβλημα της Α’ φάσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού σε Excel (για 10 μέρες δεδομένων). Δείτε το θέμα και κατεβάστε τη λύση στο Excel. Το αρχείο δεν είναι προστατευμένο χωρίς κωδικό.  Κατεβάστε και την ερώτηση και την απάντηση σε excel εδώ. (Βασικές γνώσεις από μάθημα ECDL αρκούν για να κατανοήσετε τη λύση.)


Ο ΠΔΠ είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ). Ο ΠΔΠ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων (ΥπΠΔΒΜ&Θ). Αποτελεί το Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται κατ’ έτος υπό την αιγίδα της UNESCO.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής διεξάγεται ενιαία για τους μαθητές ημερήσιων και νυχτερινών: Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.), Εκκλησιαστικών Λυκείων, Μουσικών Λυκείων..κλπ (δείτε στο site www.pdp.gr)
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής διεξάγεται σε τρεις φάσεις. Οι φάσεις διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι τουλάχιστον δυο προκαταρκτικές, και η τελική. Οι προκαταρκτικές γίνονται μέσω Διαδικτύου, ενώ η τελική περιλαμβάνει επίλυση προβλημάτων με τη βοήθεια υπολογιστή σε Πανεπιστημιακά Εργαστήρια.


Πρόβλημα:PDF
Να αναπτύξετε ένα πρόγραμμα σε μια από τις γλώσσες του IOI το οποίο να
διαβάζει το πλήθος των ημερών για τις οποίες είναι γνωστή η τιμή του αγαθού,
την τιμή του αγαθού για κάθε μία από αυτές τις ημέρες, και να υπολογίζει το
μέγιστο δυνατό κέρδος από μία αγορά και στη συνέχεια μία πώληση.

Απάντηση σε EXCEL


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Website counter