Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Το καλοκαιρινό διάβασμα είναι πιο ποιοτικό



Μελέτη το καλοκαίρι σημαίνει καλύτερη απόδοση τον χειμώνα!

Οι περισσότερες έρευνες αναφέρουν ότι οι μαθητές υστερούν στην ποιότητα ανάγνωσης ενός αντικειμένου. Πιο αναλυτικά, πλήθος μαθητών τόσο του Δημοτικού όσο και του Γυμνασίου αφιερώνουν αρκετό χρόνο στο διάβασμα χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς οι καθημερινές απαιτήσεις των σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων είναι πολλές. Το 60% της ύλης είναι αυτό που αφομοιώνεται από το καθημερινό διάβασμα.

Μέσα από μελέτες σε αγόρια και κορίτσια από 7-15 χρονών, παρατηρήθηκε ότι το να διαβάζει κανείς αβίαστα και ακούραστα για παράδειγμα σε μια περίοδο διακοπών ,όπως η καλοκαιρινή αυξάνει το ποσοστό αφομοίωσης έως και 15%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η συγκράτηση πληροφοριών να είναι μεγαλύτερη και να λειτουργεί θετικά κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς είναι και πιο πρόσφατη η ενασχόληση με ένα γνωστικό αντικείμενο.
Αυτός είναι ο σκοπός του φετινού καλοκαιρινού προγράμματος της μελέτης που θα ξεκινήσει αμέσως μετά τα σχολεία και έχει στόχο να οδηγήσει τα παιδιά στην ομαλότερη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Περισσότερες πληροφορίες για το καλοκαιρινό πρόγραμμα της μελέτης δείτε εδώ



1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Website counter